achtergrond, beeldscherm, behang

Het gebruik van ledverlichting neemt steeds meer toe. Dit is dan ook de reden waarom er steeds meer ledstrips verkocht worden. Ledverlichting heeft een aantal voordelen ten opzichte van de hallogeenverlichting van een aantal jaar geleden. Ledverlichting is bijvoorbeeld veiliger in gebruik. Dit omdat ledverlichting, in tegenstelling tot hallogeenverlichting niet warm kan worden. Ook zijn de branduren van een ledlamp vele malen hoger dan de branduren van een hallogeenlampen. Wanneer je gebruik maakt van ledverlichting hoef je dan ook niet zo vaak naar de bouwmarkt om nieuwe lampen.

 

Nieuwe lampen aanschaffen

Het kan wel eens voorkom dat het noodzakelijk is om een lamp te vervangen. Dit omdat het lampje van je nachtlampje is gesprongen, of omdat het spotje in je keuken niet meer naar behoren werkt. Steeds meer mensen vervangen hun huidige verlichting voor ledverlichting. Dit omdat ledverlichting zuiniger is in gebruik dan hallogeenlampen. Ook gaan steeds meer mensen op zoek naar ledstrips. Dit om bijvoorbeeld hun spiegel in de badkamer te voorzien van verlichting, of om ervoor te zorgen dat het aanrecht in de keuken goed verlicht is. Deze strips zijn in diverse speciaalzaken te koop, en je kunt ze ook eenvoudig op het internet bestellen. Ledstrips zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar.

 

Soorten ledstrips

Wanneer je op zoek bent nar een ledstrip, zal je al snel merken dat je beschikt over een ruime keuze. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ledstrip aan te schaffen die je kunt aansluiten op netstroom, maar ook voor een ledstrip die werkt op batterijen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op het moment dat je jouw buffetkast wil voorzien van verlichting, maar er in de buurt van deze kast geen stroompunt is. Ook kun je deze strips op een rol kopen. Zo kun je de strip op de gewenste lengte knippen alvorens je deze aansluit. Misschien wil jij namelijk wel alle boarden in jouw buffetkast voorzien van zo’n ledstrip. Vaak staat er op de bijgeleverde gebruiksaanwijzing precies hoe je deze strip op maat kunt knippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *