Rollator

Een rollator kun je je vast voorstellen bij een ouder persoon die slecht ter been is. Maar het kan zo zijn dat iemand door een lichamelijke beperking opeens niet meer goed kunt bewegen en hierdoor een rollator moet aanschaffen. Maar rollators zijn redelijk aan de prijs daarom bestaan er gelukkig veel tweedehands winkels die gespecialiseerd zijn in zorgartikelen.

Waarom een rollator?

Het hoeft dus niets met ouderdom te maken hebben dat jij een rollator nodig hebt. Dit kan zijn doordat je door ziekte of medicijnen (tijdelijk) slechter te been bent. En de stap om een rollator te kopen is dan vaak erg groot. Maar een rollator kan veel steun bieden en zal de spieren meer rust geven. Omdat het lichaam vaak al veel vraagt door de lichamelijke klachten kan een rollator dus een goede hulp zijn van om extra vermoeidheid en spierpijn te voorkomen. Daardoor zal je lichaam meer energie hebben om bijvoorbeeld te herstellen.

Wat is belangrijk bij een rollator?

Je wilt natuurlijk dat je een rollator hebt die bij jou past. Dus zoek je een rollator die goed is qua hoogte en stevig genoeg is want dat is immers waarvoor je hem koopt. Verder kan het soms handig zijn met boodschappen doen of in huis om een mandje of dienblad te hebben omdat je zo makkelijker producten of bijvoorbeeld glazen mee kunt nemen naar een andere ruimte zonder extra moeite. Ook is de breedte van de rollator erg belangrijk want je wilt je wel makkelijk kunnen verplaatsen. Vooral door deuren heen gaan is belangrijk dus de rollator moet zeker niet te breed zijn want dan kun je niet zomaar door elke deur of gang. Om een goede rollator uit te kiezen moet je dus op de volgende punten letten:

  • De stevigheid
  • Het materiaal
  • De hoogte en breedte
  • Of de rollator over een rembeugel of parkeerrem bezit
  • Of de rollator over een extra mandje of dienblad bezit.
  • Eventueel de kleur van de rollator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *