Burn out behandeling

Als je een depressie of burnout hebt dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf, maar wat is nu de beste aanpak? Ondanks dat de meningen daarover bij diverse professionals ietwat verschillen zijn er een aantal zaken die een burn out behandeling succesvol maken, namelijk de volgende. Allereerst is het heel belangrijk dat je in kaart brengt wat de oorzaak van je burnout of depressie is, en heel vaak heeft die verband met je denkpatronen en onbewuste overtuigingen. Vind jij bijvoorbeeld dat je de dingen op een bepaalde manier moet doen, voornamelijk omdat ‘het zo hoort’ of leef je volgens je eigen standaarden? Hecht jij veel waarde aan de mening van anderen of komt jouw gevoel van eigenwaarde uit jezelf? Zo zijn er genoeg vragen die je jezelf kunt stellen met betrekking tot de oorzaak van je burnout, welke de burn out behandeling makkelijker maken. Inzicht krijgen is namelijk altijd de eerste stap in een succesvolle behandeling.

Bij een burn out behandeling moet je actie ondernemen

Als je eenmaal in kaart hebt gebracht wat de oorzaak voor je burnout of depressie is dan is het tijd voor de tweede stap, namelijk actie ondernemen. Dit wil zeggen dat je concrete stappen gaat zetten die je terug in balans brengen. Dit kan betekenen dat je gedurende de burn out behandeling gaat mediteren of gezondere voeding tot je gaat nemen, maar het kunnen ook veel grotere stappen zijn, zoals een andere baan nemen of een bepaalde relatie beëindigen die je veel teveel energie kost. Het is maar net hoe jouw situatie in elkaar steekt. 

Leef jij volgens je eigen standaarden?

Tijdens een burn out behandeling komen veel mensen er achter dat ze leven volgens de standaarden van andere mensen om hen heen. Dit durven los te laten brengt je mer in contact met jezelf en met je eigen normen en waarden, en als je die eenmaal kent is die burnout overwinnen stukken makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *