meditatie

Heb jij ook moeite met relaxen? Om echt even te ontspannen in plaats van alleen op de bank neer te ploffen en Netflix te kijken? Diepe ontspanning kan je hierbij helpen. Bij deze vorm van therapie kom je helemaal tot jezelf. Dit is een belangrijke stap naar meer rust en balans in je dagelijkse leven.

 

Klankschalen meditatie

Een vorm van diepe ontspanning is klankschalen meditatie. Bij deze vorm van meditatie komt je lichaam in een heerlijke staat van ontspanning. Dit wordt gedaan door klanken. Het zijn dus eigenlijk je oren die de klanken registreren waardoor je lichaam daarop reageert.

Stress en onrust zijn signalen van je lichaam dat er iets niet in orde is. Ook als je nog niet eerder iets met meditatie hebt gedaan, kan klankschalen meditatie uitkomst bieden om tot de diepe ontspanning te komen waar je naar verlangt. Het enige wat je hoeft te doen is gaan liggen en luisteren en naar de klanken. Ondertussen concentreer je je op je ademhaling.

 

Rust en balans

Welke effecten kun je verwachten? Diepe ontspanning en meer rust en balans, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat is het doel van klankschalen meditatie. Het komt erop neer dat je in het hier en nu mag leven waarin je even helemaal niets moet. Je mag uitrusten en alle verwachtingen laten varen. Wanneer je dit doet, is de kans het grootst dat je stresslevels verlagen, meer dan je ooit hebt durven dromen.

Zodra je start met deze vorm van therapie, geef je jezelf de ruimte om uit de dagelijkse sleur te komen. Regelmatig zo’n moment voor jezelf nemen is belangrijk voor je gezondheid, om je fysieke en mentale accu als het ware weer op te laden. Een klankschalen meditatie heeft een rustgevend effect en is ook een manier om burn-out klachten vroegtijdig tegen te gaan. Na afloop is er een aanzienlijke kans dat je zegt: “Dit had ik veel eerder moet doen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *