online therapie

Veel mensen vinden het heel erg moeilijk om de stap te zetten naar een psycholoog. Ze vinden het doodeng om face to face met iemand te moeten praten over hun problemen en waar ze allemaal mee zitten. Voor deze mensen is het dus goed nieuws dat je tegenwoordig ook gewoon online therapie kunt volgen. Dit bestaat nog niet zo lang, maar je kunt al bij diverse psychologen terecht voor zo’n online therapie. De sessies duren dan gewoon even lang als normale sessies die je in de praktijk zou hebben, maar dan vinden ze volledig online plaats, oftewel via Skype of Zoom. De drempel om naar een psycholoog te gaan is op deze manier flink verlaagd, want je hoeft niet perse meer naar een praktijk te komen voor deze gesprekken.

Online therapie heeft hetzelfde effect

Of je nu offline of online therapie volgt maakt helemaal niks uit voor jet resultaat. In beide gevallen praat je namelijk met een gediplomeerde en ervaren psycholoog, die jou gaat begeleiden in jouw proces. Of je je nu al jaren ongelukkig voelt, of gewoon het gevoel hebt dat er veel meer uit het leven te halen is dan je nu doet, alles kan. En bij online therapie hoef je niet naar de praktijk te komen, dus je kunt het veel makkelijker plannen tussen andere werkzaamheden door. Dit is wat veel mensen zo zijn vinden aan deze vorm van therapie. Met al onze drukke agenda’s is het maar wat fijn dat je nu gewoon vanuit huis, aan je eigen keukentafel met een gediplomeerde psycholoog kunt praten.

Een online psycholoog werkt net zo persoonlijk

Hoewel je een zekere afstand houdt tussen jou en de psycholoog zul je merken dat deze alsnog heel persoonlijk werkt en dat jij als cliënt centraal staat. Laat je dus niet tegenhouden door het feit dat de therapie online is, want hij is echt net zo effectief als offline therapie bij een psycholoog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *