WWFT melding

Het is uiteraard heel belangrijk dat je als bedrijf nieuwe klanten en zakenrelaties controleert, zowel op basis van hun identiteit als hun bedrijfsactiviteiten. Maar ook als je dit gedaan hebt kan het alsnog voorkomen dat je een verdachte transactie opmerkt. Je moet in dat geval een WWFT melding doen, zodat geautoriseerde partijen deze transactie en de herkomst ervan kunnen controleren. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van speciale WWFT software. Deze software is ontworpen om heel gemakkelijk de identiteit van klanten en zakenrelaties te controleren, en een WWFT melding in te dienen wanneer je iets of iemand niet vertrouwt. Dit niet alleen goed voor het algemeen belang, maar ook voor de reputatie van je bedrijf.

Waarom is een WWFT melding belangrijk?

Het is heel erg belangrijk (en zelfs verplicht!) om een WWFT melding te doen wanneer je een verdachte transactie opmerkt of wanneer je geen goed gevoel hebt bij een bepaalde zakenrelatie. De reden daarvoor is dat ten allen tijde moet worden voorkomen dat je onbewust criminele of terroristische praktijken steunt of dat zwart geld via het bedrijfsleven wordt witgewassen. Dat is dan ook de reden dat de WWFT wet in het leven is geroepen, en dat jij zo’n WWFT melding moet doen wanneer je iets of iemand niet vertrouwt.

Met speciale WWFT software bescherm je je reputatie

Je kunt natuurlijk alles binnen je macht zelf doen om de identiteit van je zakenrelatie te controleren, maar beter doe je dit met speciale software die daarvoor is ontworpen. Deze kan die relatie of dat bedrijf namelijk niet alleen automatisch, maar ook veel grondiger controleren op diverse punten. En als je een erkend bedrijf kiest die deze software aanbiedt dek je gelijk jezelf in mocht je toch onverhoopt zaken doen met een bedrijf dat niet geheel zuiver werkt. Je hebt er namelijk alles aan gedaan om dit te voorkomen en diens identiteit en transacties te controleren en jou treft geen blaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *