Mensendieck Amsterdam

Veel lichamelijke klachten komen voort uit een verkeerde lichaamshouding. Het kan bijvoorbeeld zijn dat wanneer jij zit of staat, je de verkeerde spieren aanspant. Hierdoor kan je lichaam niet volledig ontspannen en kunnen er klachten ontstaan. Door middel van oefeningen bij bijvoorbeeld Mensendieck Amsterdam kun je leren hoe je die houding kunt corrigeren en van je klachten kunt afkomen.

Mensendieck

Mensendieck is een behandelmethode die valt onder de alternatieve geneeswijzen. Deze is vernoemd naar Bess Mensendieck die oefeningen ontwikkelde die gericht waren op houding en beweging en de spieren die daarbij gebruikt worden. Een mensendieck behandeling is in feite een behandeling die zich richt op klachten die zijn ontstaan door verkeerde houdingen of verkeerde bewegingen. Het gaat hierbij om de bewustwording van de houding, waarna een gedragsverandering kan plaatsvinden. De behandelingen zijn vaak individueel afgesteld, omdat elk mens nu eenmaal een andere lichaamsbouw heeft en op een andere manier beweegt. Zo wordt er tijdens de behandeling gekeken naar het leven van het specifieke individu. Daarin staat bijvoorbeeld het werk dat diegene doet centraal, zodat gekeken kan worden hoe dagelijkse handelingen en houdingen van invloed kunnen zijn op de spieren en vice versa.

Spierbehandeling

Een behandeling bestaat uit een combinatie van een persoonlijke aanpak en spieroefeningen die de persoon zelf thuis oefent. Dit kunnen ontspannende oefeningen zijn maar ook oefeningen die juist spierversterkend werken of oefeningen die extra energie kunnen geven. Daarnaast is ademhaling ook een belangrijk element in Mensendieck. Er kunnen ademhalingsoefeningen gedaan worden en ook houdingsoefeningen of -adviezen spelen een belangrijke rol. Uiteindelijk gaat het er in deze therapievorm om dat je je bewust wordt, niet alleen van hoe jouw lichaam functioneert, maar ook van hoe jij je lichaam gebruikt. Zo leer je welke manier van zitten, staan of bewegen nu eigenlijk het beste bij jou past. Hierdoor kun je uiteindelijk in staat gesteld worden je dagelijkse bezigheden zonder klachten uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat jij weer lekker in je vel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *