Heb je een bedrijf? En deel je visitekaartjes uit wanneer je aan het netwerken bent? Vast wel. Maar wist je dat je belangrijkste visitekaartje eigenlijk je website is? Wellicht heb je er wel eens wat tijd in gestoken maar is het nog steeds niet helemaal naar jouw wensen: een website ontwerpen is immers een groot project waar veel tijd en moeite in kan gaan zitten. Wanneer het project van jouw website oneindig lijkt en het je ontzettend veel tijd en moeite kost is het een idee om een bureau in te schakelen dat gespecialiseerd is in webdesign. Zo’n webdesign-bureau weet goed hoe ze jouw wensen om kunnen zetten in het allerbeste online visitekaartje: een passende website voor jou. Het is daarbij belangrijk om op te letten hoe jouw website overkomt: past het bij jou en bij jouw bedrijf? Het is namelijk een verlengstuk van jouw identiteit en het online visitekaartje voor jouw bedrijf. 

Hoe word je een webdesigner?

Een webdesigner word je niet zomaar. Daar gaat een lange studie aan vooraf. Daarnaast is het voor een webdesigner belangrijk om veel ervaring op te doen. Wanneer je met een webdesigner een samenwerking aangaat is het dan ook belangrijk om te vragen naar zijn of haar portfolio en eerdere opdrachtgevers. Zo krijg je een goed beeld van het eerdere werk van de webdesigner en de stijl die de webdesigner heeft. Smaken verschillen en online is dit ook te zien. Zo zijn er webdesigners die houden van een strakke, zakelijke website maar kan het zo zijn dat dit helemaal niet bij jouw website past. Wellicht is een persoonlijke website met veel elementen die voor jou belangrijk zijn dan een betere optie. 

 

Waarom is een webdesign zo belangrijk?

Dagelijks zitten we bijna allemaal wel op internet. Dit kan zijn via je computer, telefoon of tablet. We besteden veel tijd online door. Op onze sociale media netwerken maar ook tijdens het surfen op de websites van zoekmachines, zoals van Google. Wanneer we op deze zoekmachines naar iets op zoek zijn, willen we graag zo snel mogelijk het antwoord op onze vraag. Online hebben we weinig geduld: het is daarom belangrijk dat je website jouw doelgroep aanspreekt en het direct duidelijk is wat voor product of service je de klant aanbiedt. Ook is de snelheid van een website hierbij belangrijk: duurt het laden van je website te lang? Dan kan het ook wel eens zo zijn dat de klant al is afgehaakt.

 

Hoe vind je de juiste webdesigner?

Er zijn verschillende aanbieders beschikbaar om jouw website te ontwerpen. Er zijn freelancers die dit kunnen doen maar ook grotere bureaus. Een groter bureau is aan te raden omdat hierbij er vaker samengewerkt wordt door collega’s onderling. Dit zorgt ervoor dat je voor dezelfde prijs, meer expertise beschikbaar hebt. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt met de webdesigner zodat hij of zij op de hoogte is van jouw wensen voor het design. Het is immers jouw online visitekaartje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *