Sushi Hoogvliet
Het maakt vandaag de dag helemaal niks meer uit waar je woont in Nederland als je zin hebt om ergens sushi te eten of te bestellen. Wil je sushi in Hoogvliet, Apeldoorn, Kaatsheuvel, Middelburg, Leeuwarden, Arnhem of toch liever in Tilburg? Waar je ook woont, er is altijd wel een plek in de buurt waar je van deze Japanse hapjes kan genieten. Sushi is al een aantal jaren ontzettend populair. Steeds meer mensen bestellen af en toe een doos of gaan eten bij een sushi-restaurant. En dat is niet zonder reden, want er is voor ieder wat wils.

Allemaal verschillende soorten sushi

Er bestaan namelijk ontzettend veel soorten sushi. Sushi is als het ware een parapluterm voor een heleboel verschillende hapjes. De bekendste sushi zijn zonder twijfel de maki. Dit zijn de zwarte rolletjes van zeewier met rijst en binnenin de rijst de verse ingrediënten die kunnen variëren van zalm, garnaal, tonijn, avocado, komkommer tot aan spicy chicken. Je hebt ontzettend veel smaken. Een tweede soort sushi zijn de nigiri. Dit zijn met de hand gevormde rijsthapjes met boven een lekker ingrediënt. Dit kunnen dezelfde ingrediënten zijn als bij maki. Alles wordt bij elkaar gehouden door een minimaal reepje zeewier. Ideaal als je minder van de typische zeewiersmaak houdt.

Sashimi en nog veel meer

Verder heb je ook nog sashimi. Dit zijn rauwe en super malse stukjes tonijn, zalm of een schelpdier. Je weet niet wat je meemaakt, als je dit voor het eerst proeft. De vis of het schelpdier smelt haast op je tong, als een stukje boter op kamertemperatuur. Daarnaast zijn er ook nog allemaal variaties. Zo heb je de temaki, een sushi in een soort frietzakje van zeewier, de hosomaki, de futomaki en de uramaki.

Noedels, gyoza, poké bowls en andere dingen

Maar naast sushi kan je in een sushi-restaurant nog veel meer lekkere dingen bestellen of laten bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan de steeds populairder wordende poké bowl, een kommetje met allerlei lekkere dingetjes. Vaak is dit een deel rijst, wat avocado, groentes, garnalen en vis. Maar je kan het vaak zelf samenstellen met dingen waar jij van houdt, inclusief een fijn sausjes. Een stukje hemel in een kom, zo zou je een poké bowl, zonder gevoel van understatement, gerust kunnen noemen. Of ga je toch voor een noedelgerecht, yakitori kipspiesjes, gyoza kippenpasteitjes of toch iets anders? Er is keuze genoeg als je gaat eten in een sushi-restaurant, bijvoorbeeld in Hoogvliet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *