Bedrijfspand bouwen

Het kan voor diverse doeleinden van belang zijn om te beschikken over een bedrijfspand. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het stallen van een aanhanger en werkauto omdat je werkzaam bent als hovenier, of omdat je kunststof kozijnen fabriceert. Het fabriceren van kozijnen is namelijk niet iets wat je gemakkelijk kunt doen vanuit een tuinhuisje. Je kunt er dan voor kiezen om een bedrijfspand te huren of om een bedrijfspand te laten bouwen. Echter is het wel belangrijk dat je een inzicht krijgt in de prijs van het bouwen van een bedrijfspand.

Bedrijfspand laten bouwen

De prijs van het laten bouwen van een bedrijfspand is iets wat je graag op voorhand wil weten op het moment dat je ervoor kiest om een bedrijfspand te laten bouwen door een aannemer. Dit omdat je mogelijk een zakelijke financiering nodig hebt van de bank. Het laten bouwen van een bedrijfspand kan immers een aardige kostenpost met zich mee brengen. Toch heeft het laten bouwen van een bedrijfspand ook veel voordelen. Hierbij moet je niet alleen denken aan het gescheiden houden van werk en priv├ę.

De voordelen van een bedrijfspand

De kosten die je jaarlijks maakt om gebruik te kunnen maken van je bedrijfspand, zijn vaak aftrekbaar bij de belastingdienst. Hierdoor zal je uiteindelijk minder inkomstenbelasting hoeven te betalen. Dit omdat je vaak een bepaald percentage aan rente moet betalen op het moment dat je jouw bedrijfspand hebt laten financieren door een bank. Tevens kun je een bedrijfspand zo praktisch mogelijk inrichten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de garage die bij je woning zit. Dit omdat daar misschien ook wel de fietsen van de kinderen in staan etc. Ook kun je een bedrijfspand volledig naar wens in laten richten op het moment dat je een bedrijfspand laat bouwen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om sanitaire voorzieningen in je bedrijfspand te laten plaatsen. Wel is daarbij de prijs van het laten bouwen van je bedrijfspand natuurlijk van belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *