onderhoud Crossmotor

Een crossmotor krijgt veel te verduren, meer dan een motor bij normaal gebruik op de weg krijgt. Denk aan zand en vuil dat tussen de onderdelen van de crossmotor kunnen gaan zitten waardoor deze onderdelen sneller slijten. Ook een fanatieke rijstijl zorgt voor meer slijtage aan je crossmotor. Door het onderhoud van je crossmotor serieus te nemen, kun je er veel langer van genieten.

Langer plezier van je crossmotor met goed onderhoud

Wanneer je verstand van het onderhoud van crossmotoren hebt, kun je de meeste kleine klusjes wel zelf uitvoeren. Toch is het belangrijk voor de levensduur van jouw crossmotor om het onderhoud ook regelmatig toe te vertrouwen aan gespecialiseerde monteurs. Het onderhoud van jouw crossmotor gebeurd dan zeer grondig, waardoor verborgen defecten en zwakke plekken eerder aan het licht komen. Voorkomen is altijd beter dan genezen en dat geldt ook voor het onderhoud van jouw crossmotor.

Je motor weer klaar voor een wedstrijd

Zeker wanneer je fanatiek wedstrijden rijdt, is het goed onderhouden van je crossmotor extreem belangrijk. Je wil natuurlijk niet stil komen te staan door uitval van je motor door achterstallig onderhoud van je crossmotor. Laat je crossmotor dan ook voor een wedstrijd zeker nog even nakijken door een specialist. Onderhoud van je crossmotor is belangrijk vlak voor een wedstrijd is erg belangrijk en vaak helemaal niet duur.

Onderhoud en afstellen van je crossmotor

Bij het onderhoud aan je crossmotor worden niet alleen onderdelen gerepareerd en schoongemaakt, je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om je crossmotor beter te laten afstellen. Met kleine tweakjes op de juiste plekken, kun je de prestaties van jouw crossmotor vaak nog verbeteren. Door een aanpassing rij je dan ineens een stuk comfortabeler, waardoor je langere stukken volhoudt, of rij je net even een tandje sneller. Verwacht niet dat je crossmotor ineens sneller dan het licht gaat, maar een kleine tijdswinst kan enorm waardevol zijn. Het kan namelijk net die ene seconde zijn waardoor je de wedstrijd wél wint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *